21 februari 2009

Sushi op vrijdagavond

Gisteravond uit eten geweest met mn lieve vriendinnen P. en D.

Na ruim de al anderhalve maand geleden vastgezette afspraak eindelijk de avond waar ik zo naar uit heb gekeken. Sushi eten, heb heus wel eens eerder sushi gegeten maar dat was thuis en niet in de 'echte' ambiance die het eigenlijk vereist. Alleen de menukaart is al bijzonder, het eten staat als mooie kunstwerkjes afgebeeld. Heel anders dan in een "gewoon" restaurant.

Omdat D. de wat meer advanced sushi eter is hebben P. en ik maar besloten dat zij moest bestellen.

Het eerste wat op tafel kwam waren een soort bonen (lijken op tuinbonen misschien waren het wel gewoon tuinbonen, maar lijkt me niet). Vraag me niet hoe ze dan wel heten, dat ben ik alweer vergeten, maar we hebben ze omgedoopt tot japanse patatjes omdat ze enigzins smaken naar frietjes...maar dan heel gezond ;-) De bonen lagen op een bord en er werd een tweede bord bij op tafel gezet. Ik als leek zijnde op het sushi eten gebied, dacht nog 'goh er komen vast nog twee borden', maar dit was niet het geval. P. en D. pakten ieder een boontje en legden een leeg bonenomhulsel op het lege bord (het werd mij snel duidelijk dat P. en D. dit eerder hadden gegeten) Enige verwarring maakte mij voor een moment meester en uitleg was vereist. Je zuigt de boontjes eruit en omdat het bonenomhulsel met zout is bestrooid smaken de bonen die erin zitten heerlijk zoutig..En het omhulsel gaat dus op het lege bord.

De andere sushigerechten werden als kleine kunstwerkjes gepresenteerd op de bijna net zulke mooie traditionele japanse bordjes. En smaakten allemaal heerlijk. Niks niet dat het plaatje afwijkt van wat je uiteindelijk op je bord krijgt en vaak dus tegenvalt. Dit was pas waar voor je geld!

Warme Sake is er ook gedronken waarover ik alleen nog maar gelezen heb in het boek 'Dagboek van een Geisha'. Sake ruikt naar spiritus ,maar smaakt helemaal niet zo. (eerlijk gezegd geen idee hoe spiritus smaakt, maar zal ongetwijfeld heel anders zijn) Je schijnt er in ieder geval snel dronken van te kunnen worden. Uiteindelijk toch maar overgestapt op gewone witte wijn. Waar ik ook niet veel van nodig heb, maar dronken ben ik niet geworden alleen heel prettig voelend eigenlijk...

Na alle heerlijkheden ook nog maar gegaan voor een toetje, zwart sesamijs stond er onder andere op de kaart, wel zonder afbeelding dus enigzins een risico ,maar toch gekozen. En viel helemaal niet tegen, was heerlijk!

Fijne gesprekken gevoerd over het leven en alle leuke en soms minder leuke dingen die er bij komen kijken en gepraat zoals alleen vrouwen dat kunnen...was erg fijn! P. en D. bedankt voor een hele leuke bijzondere avond. Jullie zijn allebei zeer 'dear to me' x

sushi

11:49 Gepost door chellie | Commentaren (1)

Commentaren

mmm klinkt goed, krijg gelijk trek ;-)

Gepost door: olive | 22 februari 2009

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.