17 augustus 2009

mn verplichte hobby

Nog zo goed weet ik hoe het was toen ik nog thuis (lees: met ouders onder een dak) woonde. Het ‘Huishouden’ ...veel hoefde ik eigenlijk niet te doen. Tafel afruimen en af en toe helpen met strijken (toen vond ik dat nog niet zo erg). Gezegend met een vaatwasser , want ook al waren wij vroeger laat wat betreft de videorecorder en cd speler een vaatwasser was er al vroeg bij! Dus zelfs afwassen hoefde niet. Eten stond klaar wanneer het tijd was om te eten en zelfs dat was altijd weer iets bijzonders omdat dat nou eenmaal zo bij ons ‘thuis’was. “Those were the days”

Nu ik inmiddels al 9 jaar mn thuis heb verlaten voor mijn eigen ‘thuis’. Weet ik als de beste hoe het is... Huishouden is een terugkerend dagelijks ritueel. Alhoewel ik er echt wel mn voldoening uit kan halen om bijvoorbeeld de gootsteen in de keuken eens stevig met Cif te lijf te gaan. Zou ik zo graag willen dat het dan minstens een paar weken niet gedaan hoeft te worden maar helaas...zo werkt Huishouden dus niet :-(

Het minst erge en meest voldoeningsgevend vind ik stofzuigen. Ben me altijd heel bewust van vloeren, zie elk kruimeltje, stofje liggen. Een klusje wat niet teveel tijd kost en lichamelijk gezien ook nog eens iets zou kunnen betekenen voor de dagelijkse beweging ;-) Ook blinkend schone ramen kunnen een weldadig gevoel geven, helaas is dat met kinderen maar een hoedanigheid van korte duur...En het wassen van kleding vind ik eerlijk gezegd ook niet zo erg, heb namelijk een mooi apparaat hiervoor (ik gooi het erin en het komt er schoon uit) de Wasmachine en daarboven op staat mn beste vriend de Droger. Wat zou ik zonder hem (of is het een haar?) moeten. Ik zal maar denken dat Droger mannelijk is , mannenlijke wezens hebben in mijn ogen niet zo heel veel gemeen met Huishouden. ;-) Dus wil hierbij ook iets mannelijks toch credits geven...En ik denk zelfs dat het mannen zijn geweest die verantwoordelijk zijn voor het uitvinden van al deze apparaten, hoe komt het toch dat ze vaak niet (willen) weten hoe het werkt?

Het enige nadeel van deze o-zo-handige- apparaten is dat ze energie verbruiken, maar ook daar kan ik iets mee. Zoveel mogelijk gebruik maken van de zogenaamde nachtstroom, dus Vaatwasser zijn werk ’s nachts laten doen en Wasmachine in het weekend vaker laten draaien dan doordeweeks. Zo heb ik afgelopen jaar maar liefst 12% minder energie verbruikt t.o.v. het jaar daarvoor dit i.c.m. de vele spaarlampen hier in huis. (Hulde aan Philips dat ze nu eindelijk flame spaarlampen in normale én kleine fitting hebben ‘uitgevonden’) Dat afschuwelijke witte spaarlampen licht is nu verleden tijd.

In ieder geval ‘het is me toch wat dat Huishouden’ ...Mijn geheim om het vol te houden om toch maar steeds weer de moed op te brengen om het toch maar ‘weer’ te doen is dat ik denk in tijd. Stofzuigen duurt ongeveer 10 minuten, speelgoed in de kist gooien 5 en het netjes leggen van de kussens op de bank zelfs maar een paar seconden! Dus er kan best veel gedaan worden in pak em beet 30 minuten.

Nu ik klaar ben met het schrijven van dit stukje kijk ik om me heen en zie alweer genoeg huishoudelijke klusjes om te doen...Ik ga mijn verplichte hobby dan ook maar weer eens wat aandacht geven...zucht..

schoonmaken

12:19 Gepost door chellie | Commentaren (2)

Commentaren

en net vandaag bedacht ik me dat strijken het meest ondankbaar is, alles weggestreken heb je een paar wassen later wéér diezelfde stapel :-) (komt misschien ook omdat dat mijn minst favoriete onderdeel van het HH is)

Gepost door: mamski | 17 augustus 2009

Reageren op dit commentaar

klusjes wat leuk geschreven weer! een droger heb ik niet maar juist was ophangen vind ik het minst erge ;) en de meeste hekel heb ik aan stofzuigen...

Gepost door: terry | 19 augustus 2009

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.