28 oktober 2009

vieze woorden

Gisteren tijdens het bezoek aan de supermarkt, bepaald dat er vandaag brood als avondmaaltijd genuttigd zou gaan worden. Omdat zoon graag knakworstjes eet, knakworstjes gekocht ondanks de shockende ontdekking die ik deed toen ik de etiketten eens tot een nader onderzoek onderwierp.

Heb onlangs het enge filmpje van Jamie Oliver gezien met de stikkende kuikentjes kijk maar eens op youtube en zoek op 'Jamie Oliver kills'.Kijk nu heel anders naar mijn stukje vlees wat op mn bord ligt, maar daar wil ik nu niet over uitwijden.

Ik was eigenlijk wel benieuwd van wat voor vlees knakworstjes gemaakt worden. Er zijn blikjes waarop staat runderknakworst, maar wat zit er dan in als er geen runder op het etiket staat vermeldt. Het kan dus zijn dat er kippenseparatorvlees in zit....wat? Ja het staat er echt KIPPENSEPARTORVlEES...je hebt ze ook met kalkoenseparatorvlees...ranzige benaming ,maar toch het blikje mee naar huis genomen....Heb toch maar even gegoogled wat dat nou betekent nou let op: "Separatorvlees is een restproduct uit de vleesindustrie. Botten van een uitgebeend karkas worden met behulp van een hogedrukmachine, de separator, ontdaan van de laatste in de voedingsindustrie verwerkbare vleesresten." Klinkt mij niet echt lekker in de oren...heb het dan eerlijk gezegd ook vandaag gehouden bij de zelfgemaakte tonijnsalade, waar ook heus wel iets mee zal zijn ;-)

getverre

19:36 Gepost door chellie | Commentaren (2)

Commentaren

tja verantwoord gevangen tonijn en zo... ;-)

Gepost door: mamski | 29 oktober 2009

Reageren op dit commentaar

Dat was dan de laatste keer dat ik knakworst gegeten heb. Bluh!

Gepost door: Nennis | 30 oktober 2009

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.