16 oktober 2010

met de auto

Sinds afgelopen augustus ben ik begonnen met een nieuwe zeer- fijne-waar-ik-me-op-mn-plek-voel-baan. Echter de plek waar de werkzaamheden uitgevoerd moeten worden bevindt zich verder van mijn huis dan mijn vorige baan. Wat voor mij 7 jaar lang 5 min van huis was is nu ruim een half uur onderweg zijn met de auto. Thank god ben ik gezegend met een auto en hoef ik me niet te mengen in het openbaar vervoer, waar heus niet zoveel mee mis is. Toch vind ik het comfort van met de auto kunnen reizen toch veel fijner. In m'n auto kan ik lekker hardop mee zingen met de muziek die uit de boxen komt. In mezelf kletsen, heb juist laatst ergens gelezen dat dat wetenschappelijk onderzocht is dat het funtioneel is and I quote ; " Mensen die de neiging hebben om tegen zichzelf te praten, houden zich in lastige situaties beter staande"....o peaceful me ;-) (er is dus helemaal niks mis met mij)

 

Toch zijn er ook bij het vervoer met auto wat minpuntjes op te noemen zoals daar zijn verkeerslichten, in de volksmond ook wel 'stoplichten' genoemd omdat je zo vaak moet stoppen en de kleur rood op sommige dagen zo vreselijk overheerst...en de 'groene golf' is hedendaags maar zeldzaam. Misschien zouden we ze 'doorrijdlichten' moeten noemen. ( ja heb 'the secret' gelezen ;-)) En ja carpoolen dat snap ik helemaal, de achterliggende gedachte ervan, want bijna alle auto's die ik zie bij de 'stoplichten' zijn maar voor 1/4 gevuld met mens....ja het zou een hoop auto's schelen en dus files als mensen meer samen zouden reizen. Wat op zich prettig zou kunnen zijn want goeie gesprekken in de auto zijn fijn en kunnen zelfs gezellig zijn. Toch verkies ik het alleen reizen boven het samen reizen aangezien in jezelf praten wat lastiger is in de aanwezigheid van anderen. En het eventuele meeblèren met muziek misschien wel minder gewaardeerd wordt ;-)

 

En natuurlijk the occasional files...die ook zo ontzettend suf zijn, want waar je eerst 30 km p/u rijdt (lees: afrit-waar-we-allemaal-tegelijk-afmoeten-want-ik-moet-eerst)kun je na 300 meter weer terug naar 100 km p/u...ook daar zijn vast onderzoeken naar gedaan en ben eigenlijk wel heel benieuwd waar dat nou precies aan ligt. Vast aan mensen zelf want mensen zijn eigenlijk best stom af en toe en al helemaal op de weg. Verkeersongelukken die helaas te vaak voorkomen (vaak door mensen die domme dingen doen tijdens het deelnemen aan het verkeer) leiden ook tot files die wel begrijpelijk zijn, maar zijn eigenlijk net zo vervelend als de onzinnige files.

 

En de winter staat ons nog te wachten (hopenlijk niet zo'n strenge als vorig jaar) waarbij er dagelijks gebruik moet worden gemaakt van allerhande krabbers of chemische goedjes die het ijs van de ruiten doet verdwijnen...:-( Bij gebruik van bus of trein wordt er gelukkig van de mensen niet verwacht dat ze meehelpen met krabben ;-) En zo zitten er zoals bij alles in het leven, voor- en nadelen aan het reizen met de auto of openbaar vervoer.

 

Ja het is nog even wennen om bijna elke dag 'zolang' in de auto te moeten vertoeven. :-)

 

13:14 Gepost door chellie | Commentaren (1)